Ga naar hoofdinhoud

Keller ontstoffingsinstallatie voor gieterij

Keller Lufttechnik Benelux heeft een specifieke afzuiginstallatie gebouwd bij gieterij Niederbronn die zorgt voor opvang van alle stoffen, dampen en hitte. De belangrijkste eisen waren dat de machines schoon moesten blijven, er met meer stofvrije materialen gewerkt kon worden en er een gezonde werksfeer zou heersen.

Het gieten van vormstukken is een proces waarbij veel stof, damp en hitte vrijkomt. Het is echter niet zo dat de werkomstandigheden in deze industrie niet goed zijn. Moderne productiemethoden en goede afzuiging van schadelijke stoffen, dampen en hitte zorgen ervoor dat een verantwoorde productie kan worden gerealiseerd. De gieterij Fonderie de Niederbronn investeerde 11 miljoen euro in een nieuwe gietlijn die toelaat om vormstukken tot en met 750 kg te produceren. Hiermee kunnen ze aan de vraag van hun klanten beantwoorden, nieuwe markten exploiteren en extra werkgelegenheid creëren.

Capaciteit van 40.000 m³/h
Specifiek werd aan Keller France gevraagd om een afzuig- en ontstoffingsinstallatie te voorzien op de nieuwe gietlijn. Hiervoor werd, binnen in de productiehal, een ontstoffingsfilter met een capaciteit van 40.000 m³/h geplaatst. Daarnaast werd een geventileerde afkoelingstunnel voorzien om de vrijgekomen hitte af te nemen. Deze tunnel bestaat uit gegalvaniseerd staal en heeft een debiet van 12.000 à 13.000 m³/h en er zijn twee afzuigpunten voorzien.

Bedrijfsgegevens Keller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.