Ga naar hoofdinhoud

Keller presenteert ultra-filtratiesysteem

Keller Lufttechnik Benelux stelde op 31 mei 2012 haar nieuwe ultra-filtratiesysteem voor op haar seminarie in Gent en op de BIR conferentie in Rome. Meer dan honderd belangstellenden kwamen naar de uiteenzettingen over de nieuwste scheidingstechnieken en filtratiesystemen in de recycling-sector.

In veel recyclingprocessen wordt het materiaal eerst geshredderd, bijvoorbeeld met brekers van BHS-Sonthofen. Vervolgens wordt het materiaal gezeefd in verschillende fracties, waarvoor Spaleck-machines kunnen worden ingezet. Daarna wordt het materiaal gescheiden met verschillende scheidingstechnieken, waaronder windzifting (Trennso Technik), magnetische scheiders en sensorscheiders (Steinert). Tijdens deze processen ontstaat er fijn stof. In specfieke gevallen kan dit leiden tot explosiegevaar, zodat in het kader van de Atex-richtlijnen maatregelen zijn vereist.
De nieuwe filtertechniek zorgt ervoor dat de emissie in de toekomst ver onder de wettelijke grenswaarden gegarandeerd kan worden. Bij shredder-installaties reduceert het ultra-filtratiesysteem het stof tot minder dan 1 mg/Nm³, PCB’s met 99% en andere gasvormige componenten (waaronder dioxines) tot onder de geldende emissie-richtlijnen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.