Ga naar hoofdinhoud

Konecranes RailQ en RopeQ diagnose-service kranen

Hijskraan-specialist Konecranes presenteert twee oplossingen voor de service aan rijbanen en staaldraden van bovenloopkranen: RailQ Runway Survey en RopeQ Wire Rope Inspection.

Met beide service-systemen kunnen de beschikbaarheid, betrouwbaarheid, veiligheid en productiviteit van kranen in stand worden gehouden.
RailQ is een inspectietechnologie voor de uitlijning van spoorbanen, waarbij op basis van nauwkeurige technieken en specifieke software, de rechtheid,de rail-tot-rail hoogteverschillen en de spoorwijdte van de rails worden bepaald. De uitvoering van de inspectie kost een fractie van de tijd van traditionele railinspecties.
RopeQ omvat een visuele en niet-destructieve staaldraadinspectie die alles test wat niet zichtbaar is aan de kabels. Het gaat daarbij met name over de detectie van inwendige, gebroken kabels. Staaldraad bestaat uit tot wel 400 afzonderlijke draden, die niet alleen aan de buitenzijde, maar ook inwendig slijten. Met RopeQ kan aan alle veiligheidseisen worden voldaan.

Zie ook Compacte bovenloopkraan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.