Ga naar hoofdinhoud

KSE komt met analysetool voor fabrieksontwerp

KSE Process Technology BV in Bladel heeft haar jarenlange ervaring in de premix mineralen-industrie gebundeld in een analysetool voor het ontwerp van een fabriek.

Bij deze methodiek worden eerst, met medewerking van de verschillende disciplines in een bedrijf, alle variabelen in kaart gebracht. De directie, productieleider, nutritionisten tot en met de kwaliteitsmanagers leveren hun input om een goede analyse te kunnen maken. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld de hoeveelheid grondstoffen en ingrediënten, de benodigde percentages in recepten, de grootte van de batches en de productie-uren per dag en per jaar. Alle informatie wordt met behulp van de ontwerptool in kaart gebracht en vervolgens verwerkt. Dit traject leidt tot nauwkeurige ontwerp-parameters. Deze output kan bestaan uit bijvoorbeeld de benodigde capaciteit van doseer- en weegsystemen, het aantal benodigde silo’s, de inhoud van de silo’s, de verdeling van de grondstoffen over de wegers en de silo’s tot en met omzetgegevens en kwaliteitseisen.
“Met deze unieke analysetool hoeven onze klanten niet langer te raden naar de effecten van veranderingen in bijvoorbeeld de grootte van een batch, productiecapaciteit, toevoegingen en ga zo maar door”, aldus directeur Adriaan Smulders. “Deze tool helpt de klant om rendabel te investeren in apparatuur en machines omdat ze weet dat het voldoet aan zowel huidige als toekomstige eisen”.
 

Zie ook KSE realiseert bulkverlading PCG
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.