Ga naar hoofdinhoud

KSE levert Twilmij FCCD-doseersysteem

KSE Process Technology heeft aan Twilmij in Stroe een Flexibel Container Componenten Doseersysteem (FCCD) geleverd voor de productie van premixen voor diervoeders.

Het onlangs door KSE geïntroduceerde systeem gaat er voor zorgen dat Twilmij in staat is nog flexibeler te produceren. Een aantal manuele handelingen wordt geautomatiseerd en versneld. De dosering vindt plaats middels twee geïntegreerde wegers van 5 en 150 kilogram, met een weegnauwkeurigheid van respectievelijk +/- 1 en 20 gram. Het gebruik van flexibele containers betekent dat grondstoffen schoon kunnen worden gewisseld en het assortiment eenvoudig kan worden uitgebreid (door simpelweg extra containers in te zetten). FCCD maakt gebruik van RFID-readers om de containers te identificeren, zodat de veiligheid van de productie is gewaarborgd. De FCCD is naadloos geïntegreerd in de productieautomatisering van Twilmij.
“De hoge nauwkeurigheid en het restloos wisselen van de containers gaf voor ons de doorslag om de FCCD aan te schaffen”, aldus Twilmij directeur René Slagmolen. “Daarnaast heeft de FCCD beperkte vloeroppervlakte nodig door het gebruik van containers in plaats van bijvoorbeeld silo’s. Iets wat voor ons gunstig is, aangezien onze huidige fabriek geen plaats heeft voor hoge silo’s.”

Zie ook KSE bouwt micro-doseerlijn

Bedrijfsgegevens KSE Process Technology

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.