Ga naar hoofdinhoud

KSE realiseert bulkverlading PCG

KSE heeft opdracht ontvangen voor de realisatie van een bulkverladingsproces bij Perfect Companion Group (PCG) in Thailand. De opdracht omvat de levering van zowel Alfra doseerplateaus, Alfra bulkwegers, onderstellen voor verrijdbare mengers als Promas ST automatiseringssoftware.

De KSE-installaties zijn bestemd voor het vullen van bunkers. Eerst wordt petfood gedoseerd in de verrijdbare bulkwegers. Van daaruit gaat de petfood richting mengers, waar het al rijdend wordt gemengd en vervolgens in bunkers wordt geladen. Vanuit de bunkers gaat het product naar de verpakkingslijn. De automatiseringssoftware zorgt ervoor dat in de bunkers steeds voldoende gereed petfood zit om de verpakkingslijnen continu te laten draaien.

“Aangezien de onderdelen groot waren, was het transport naar Thailand een uitdaging. Speciaal voor deze order hebben we de machines eerst helemaal in elkaar gezet en getest. Vervolgens moesten ze voor het transport worden gedemonteerd en zijn ze middels een vernuftig systeem in Thailand weer eenvoudig in elkaar gezet”, aldus projectmanager Robin Paaijmans.

Zie ook KSE herautomatiseert Booijink Veevoeders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.