Ga naar hoofdinhoud

Lindor-mixer voor compounding-installatie Buss AG

Lindor Products BV uit Dordrecht heeft voor het Zwitserse Buss AG een hypermoderne mixer met een verwarmbare mengtrommel ontworpen en geproduceerd. De mixer is een essentieel onderdeel van diverse Buss-kneedinstallaties die worden ingezet voor de productie van kunststof compounds.

Een voorbeeld van zo’n compound is granulaat voor de isolatie van hoogspanningskabels. De nieuwste Lindor-mixer zorgt er bij deze toepassing voor dat HDPE- en LDPE-korrels warm met peroxide worden ingeweekt.
Hans Hügel, sales manager overseas business bij Buss: “Wij werken nu ongeveer vijf jaar samen met Lindor omdat zij gebruik maken van ‘state of the art’-technologie. De laatste mixer is custom built met een dubbelwandige mengtrommel, een dubbelwandige lans voor de injectie van de peroxide en speciale, contactloze trommeldichtingen.”
Het product wordt op de juiste temperatuur gehouden met behulp van warm water. Een speciale koppeling maakt het mogelijk dat het warmwatercircuit ten opzichte van de vaste watertoevoer kan roteren. Met de trommeldichtingen kan worden voldaan aan de zeer hoge eisen ten aanzien van de zuiverheid van het product. De mixer is uitgevoerd met een, over een lineaire geleiding los te koppelen, in- en uitlaat. Dit vereenvoudigt en versnelt een intensieve reiniging, inspectie en afstelling.

Bedrijfsgegevens Lindor Products BV

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.