Ga naar hoofdinhoud

Maintenance Manager 2012

Cor van der Linde van de Maasvlakte Olie Terminal (MOT) is verkozen tot Maintenance Manager van het Jaar 2012. De wedstrijd werd voor de achtste keer georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) in samenwerking met Industrielinqs pers en platform.

Dit jaar werden uit alle inzendingen drie maintenance managers van topniveau genomineerd. De eerste genomineerde was Cor van der Linde van de Maasvlakte Olie Terminal (MOT), die zo’n veertig jaar een belangrijke functie vervult in de logistieke keten tussen olieproducenten en raffinaderijen. Als Van der Linde een onderwerp aansnijdt, dan wil hij honderd ideeën voor een oplossing en deelt vervolgens die kennis met anderen. Want alleen zo komt onderhoud op een hoger plan.
De tweede genomineerde was Arne van der Kruk, maintenance manager bij NAM, Den Helder. Hij onderscheidt zich door goed onderhoud te plegen met de juiste balans tussen zelf doen en uitbesteden. Hierbij wordt kritisch gekeken naar de dienstverlener. Eigen personeel weet als geen ander hoe de vork in de steel zit, maar het is niet rendabel om een hele organisatie op te tuigen voor iets dat maar eens in de twee jaar gebeurt.
De derde genomineerde wasJan Willem de Vries. Hij werkt inmiddels 15 jaar bij kerncentrale Borssele (EPZ). Bij EPZ staat veiligheid voorop. Voortdurend verbeteren is verankerd in het werk van alle medewerkers. Zo reikte EPZ vorig jaar voor de derde keer haar ‘Safety Awards’ uit. De prijs is ingesteld om veilig werken bij groot onderhoud in de EPZ energiecentrales aan te moedigen.
De jury heeft bij de beoordelingen diverse facetten ten aanzien van veiligheid, innovatie, effectiviteit en efficiency en coachend leiderschap tegen elkaar afgewogen. Met ongeveer 150 getuigen werd tijdens een feestelijk diner in De Kuip Rotterdam de titel toegekend.

Zie ook Maintenance Managers van het jaar 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.