Ga naar hoofdinhoud

Maintenance NEXT wederom uitgesteld

Door de onzekerheid rondom corona heeft de organisatie van Maintenance NEXT besloten de vakbeurs, die gepland stond van 25 tot en met 27 januari 2022, niet door te laten gaan. In plaats daarvan zal de beurs worden gehouden van 18 t/m 20 april 2023.

De pandemie speelt de organisatie al langer parten: Rotterdam Ahoy was genoodzaakt de vakbeurs al 2 keer eerder vanwege de corona-maatregelen te verplaatsen. Met de nieuwe datum zal de vakbeurs de traditionele cyclus weer oppakken. “De grote vraag was: kunnen wij een product neerzetten waar wij achter staan?”, zegt Pieter Bas Dujardin, beursmanager van Maintenance NEXT. “Na die vraag binnen het team te hebben gesteld, zijn wij met de markt in gesprek gegaan. Het antwoord was geen volmondig ja. Dat is heel pijnlijk. We zijn er al zó lang mee bezig en keken er naar uit de markt weer live te ontvangen/ontmoeten.”

Omicron-variant

Het verlengen van de huidige maatregelen en de onzekerheid rondom de omicron-variant maken het organiseren van een beurs er niet makkelijker op en roept tegelijkertijd bij exposanten veel vragen op. “Niemand weet hoe eind januari de vlag erbij hangt. Het is een gezamenlijk probleem. Je merkt dat exposanten er verschillend in stonden. De een had er nog altijd zin in, al zouden er minder bezoekers komen. Een ander had zijn vraagtekens en een enkeling trok zich terug.”, aldus Dujardin.

Afgelasting

Ondanks dat het met de huidige maatregelen wel is toegestaan om een vakbeurs te houden, heeft Rotterdam Ahoy het lastige besluit genomen om niet door te gaan. Dujardin legt uit: “Wij hebben een verantwoordelijkheid richting onze exposanten. Wij willen voorkomen dat ze teleurgesteld zijn in het aantal bezoekers en dat ze te maken krijgen met financiële verplichtingen vanwege de afgelasting. Daarom communiceren wij dit tijdig.”
Het vizier is nu gericht op 2023: met goede moed gaat de organisatie alles in het werk stellen om Maintenance NEXT op 18, 19 en 20 april 2023 tot een succes te maken. “Wij willen een vakbeurs neerzetten waar wij achter staan”, zegt Pieter Bas Dujardin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.