Ga naar hoofdinhoud

Mega-investeringen FrieslandCampina in België

FrieslandCampina investeert 3 miljoen euro in de Belgische productielocatie in Bornem. Eerder al maakte de zuivelonderneming bekend ook in de Belgische productielocatie in Aalter een grote investering – 36 miljoen euro – te doen.

Bornem. De investering in Bornem houdt de installatie van nieuwe productielijnen in en een vernieuwing van de bestaande infrastructuur. Het investeringsproject levert twintig extra arbeidsplaatsen op. Tot op heden produceert men in Bornem de merken Cécémel, Fristi, Nutroma en Extran in glazen flessen, petflessen, blik en aluminium cups. Wanneer het investeringsproject rond is, zullen voortaan ook Friesche Vlag Goudband, Halvamel en ecologische koffiemelk worden afgevuld, voor zowel de Belgische als internationale markt. Hiermee wordt de productiecapaciteit in Bornem met 35% verhoogd.

Aalter.
Eerder maakte FrieslandCampina al investeringsplannen bekend voor de Belgische productielocatie in Aalter. Verspreid over een periode van anderhalf jaar wordt hier 36 miljoen euro geïnvesteerd. Dit project zal niet alleen de productiecapaciteit zo goed als verdubbelen, maar ook negentig extra arbeidsplaatsen opleveren. Momenteel telt FrieslandCampina in Aalter ruim 500 medewerkers. In Aalter is men momenteel gestart met de bouw van nieuwe gebouwen om de extra productielijnen in onder te brengen. Het project behelst ook een grote investering op het vlak van engineering. De producten uit Aalter zijn bestemd voor de Belgische en internationale markt. Tot op heden produceert FrieslandCampina in Aalter de merken Joyvalle en Campina. Wanneer het project rond is, zal men voortaan ook producten maken voor de merken Fristi, Cécémel en Nutroma in kartonverpakkingen en flessen, en koffiemelk in cups.

Lummen.
Beide projecten volgen op de investeringen vorig jaar in de productielocatie in Lummen (België). FrieslandCampina telt in België nu ongeveer 1.200 medewerkers en boekte in 2009 een omzet van 523,2 miljoen euro. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.