Ga naar hoofdinhoud

Miljoeneninvestering in Mondelēz koekjesfabriek

Mondelēz koekjesfabriek in Herentals

Mondelēz International, gevestigd in Mechelen (België), investeert meer dan 30 miljoen euro in haar koekjesfabriek in Herentals. De fabriek wordt omgevormd naar een moderne, flexibele productiefaciliteit en krijgt een veel grotere capaciteit.

Mondelēz International, producent van merken zoals LU, Côte d’Or en Milka, investeert 30 miljoen euro in haar koekjesfabriek in Herentals. Op die locatie maakt het bedrijf onder andere TUC, Prince en PiM’s. De investering moet de fabriek begin 2024 hebben omgevormd naar een moderne, flexibele faciliteit met nieuwe technologie en een hogere productiecapaciteit. Nu nog produceert het bedrijf jaarlijks 70.000 ton koekjes in Herentals. Ook de veiligheid en de kwaliteit van het productieproces worden verbeterd.

Groei

Bart De Geest, Herentals Plant Director Mondelēz International: “Met de investering creëren we een zeer efficiënte en robuuste infrastructuur voor de toelevering van onze iconische koekjes. In combinatie met de verdere ontwikkeling van onze proceskennis zal deze operatie onze concurrentiepositie versterken en een basis bieden voor toekomstige groei.”

Productielijnen

De investering omvat de installatie van een nieuwe productielijn voor TUC-crackers, naast de twee reeds bestaande lijnen. De nieuwe lijn biedt een extra capaciteit van 6500 ton TUC-crackers, wat genoeg om in dit segment nog 40% te groeien.
Tegelijkertijd realiseert Mondelēz International een volledig nieuwe productiehal voor de Prince-koekjes. Hier gaat men met de modernste technologie chocolade crèmevulling maken. TUC en Prince vormen de belangrijkste producten van de vestiging in Herentals.

PiM’s en Bastogne

De productie van PiM’s-koekjes krijgt een upgrade met een nieuwe cake bakoven en een verbeterd chocoladeproces. De cake bakoven is de eerste van Mondelēz International in Europa die niet op gas werkt maar verwarmt met elektriciteit. Het bedrijf streeft ernaar om haar CO2-footprint te verminderen.
Voor de Bastogne-koekjes komt een nieuwe verpakkingslijn om meer verkoop-opportuniteiten mogelijk te maken.

IT-systemen

Mondelēz International gaat de fabriek in Herentals voorzien van nieuwe IT-systemen voor het beheer van magazijnen en proceslijnen. Bart De Geest: “Herentals is een van onze grootste productiecentra in Europa. Met dit engagement kunnen we inspelen op de groeiende marktvraag en het belang van de fabriek binnen de groep verstevigen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.