Ga naar hoofdinhoud

Mobiele B&W scheepsbelader voor granen

B&W Mechanical Handling Ltd, in Nederland sinds 2011 exclusief vertegenwoordigd door MATEC massagoed techniek, heeft een mobiele scheepsbelader voor granen geleverd aan Gleadell Agriculture.

B&W keert met de opdracht van Gleadell terug naar haar oorsprong, want het bedrijf is zo’n dertig jaar geleden begonnen met maken van scheepsbeladers voor de graanindustrie.
De nieuwe scheepsbelader heeft een 40 meter lange bandtransporteur en wordt gevoed door twee geïntegreerde Samson-feeders. Deze feeders met een capaciteit van gemiddeld 600-700 ton/uur hebben een piekcapaciteit van 1000 ton/uur. De installatie is voorzien van een stofafzuigsysteem en beschikt over een Cleveland Cascade telescopische losslurf. Ongewenste materialen worden in de stortpijp van de feeders met behulp van een zeefrooster en een magneet uit de productstroom afgescheiden. De controlekamer/cabine is voorzien van een klimaatbeheersing. De order van Gleadell volgde na een eerdere opdracht voor een mobiele scheepsbelader in 2002. Inmiddels zijn er sinds 1983 in Engeland meer dan dertig mobiele scheepsbeladers voor een graanapplicatie geleverd.
B&W Mechanical Handling Ltd is onderdeel van de Aumund groep.
 

Zie ook MATEC massagoed techniek agent B&W Mechanial Handling
Zie ook B&W scheepsbeladingsinstallaties voor Algerije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.