Ga naar hoofdinhoud

Muller Beltex: solide groei op nieuwe locatie

Leidingwerk met slijtvaste Kryptane-liners

Muller Beltex, leverancier van componenten voor installaties in de bulk- en procesindustrie, kiest met de verhuizing naar een nieuwe locatie in Pijnacker voor bestendiging en groei. Directeur Lars Muller: “We gaan door met waar we goed in zijn, maar dan op wat grotere schaal.”

Het kan zonnig lopen, vindt hij zelf ook. Zijn ondernemende grootvader begon in 1950 met het leveren van drijfriemen aan een Hollandse gistfabriek. Anno 2022 bouwt Muller Beltex, op de schouders van twee voorgaande generaties, elevatoren voor de grootste cementproducenten ter wereld. Wie die installaties bezig ziet trouwens, met het stampen en verpulveren van grote brokken steen tot het poeder dat de basis voor de bouwindustrie vormt, snapt meteen wat er op het spel staat. Stokt de productie – oplopend tot 1000 ton per uur – dan hapert ook de industrie.

Verduurzaming

Muller Beltex werkt er graag aan mee om dat te voorkomen. De bijdrage van het bedrijf aan de bulk- en procesindustrie is vierledig: (1) Het maakt onderdelen op maat, zoals transportbanden met afdichtingen, manchetten voor zeefinstallaties en bekers voor elevatoren. (2) Het beheert een grote voorraad machine-onderdelen en materialen. (3) Het levert kennis en engineering, zowel ter plaatse van de productiefaciliteit als in eigen huis met de training van externen in de Muller Beltex Academy. Maar misschien het mooist van al (4): het ontwikkelt en verfijnt zelf producten ter verduurzaming van de processen bij klanten.

Lees het hele artikel

Meer over Muller Beltex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.