Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe accenten easyFairs Solids Antwerpen

Op woensdag 6 en donderdag 7 april 2011 vindt in Antwerpen de zevende editie plaats van easyFairs Solids. Het inmiddels vertrouwde beursconcept heeft opnieuw de focus op de verwerking, behandeling, transport en opslag van bulkgoederen. Nieuwe accenten zijn het Atex-forum, de EHEDG-workshops, Simulatiesoftware-seminars en het Consultancy Café.

easyFairs Solids presenteert in hal 2 en 3 van Antwerp Expo de laatste ontwikkelingen op het gebied van stortgoedtechnologie. Deze zevende, Antwerpse editie van het inmiddels bekende concept van de compacte easyFairs Solids-vakbeurzen wordt evenals in maart 2009 gecombineerd met de onderhoudsvakbeurs easyFairs Maintenance. Beide vakbeurzen zijn voor zowel exposanten als bezoekers complementair aan elkaar. Hiermee wordt de procesindustrie een breed podium voor kennisuitwisseling geboden. Het vakevent is gratis toegankelijk voor professionals.

Goed overzicht
Evenals de vorige editie zijn voor de vakbeurs twee dagen uitgetrokken (in 2007 nog drie dagen); de ervaring heeft geleerd dat zowel exposanten en bezoekers goed in staat zijn om deze relatief korte periode effectief en efficiënt te benutten. In totaal geven circa 135 exposanten acte de présence. Dit betekent dat bezoekers een goed overzicht krijgen van de toeleveranciers aan de stortgoedverwerkende industrie. De organisatie verwacht zo’n 2000 bezoekers. easyFairs Solids heeft behalve de editie in België ook een editie in Nederland, en wel op woensdag 5 en donderdag 6 oktober 2011 in Rotterdam.

Atex-forum
Een van de speciale accenten van easyFairs Solids 2011 in Antwerpen is het Atex-forum. Op de eerste beursdag bieden acht specialisten de bezoekers vanuit een praktische invalshoek antwoord op kwesties die samenhangen met een explosieveilige bedrijfsomgeving.Welke stappen dient een bedrijf te nemen om conform te zijn met de Atex-richtlijn, en tot wie moet men zich wenden? Wat bepaalt de explosierisico’s van een proces en welke risico’s zijn aanvaardbaar? Hoe wordt een concrete installatie beveiligd? En hoe moet het onderhoud worden uitgevoerd?

EHEDG-workshops
Professionals uit de voedingsmiddelenindustrie krijgen op de tweede beursdag een geprofileerd seminarprogramma voorgeschoteld door EHEDG, de European Hygienic Engineering & Design Group. Specialisten op het gebied van stortgoedtechnologie zullen aangeven waarop men tijdens het ontwerpen van installaties moet letten om tot een hygiënisch concept te komen.

Simulatiesoftware
De Katholieke Universiteit Leuven heeft een DEM Research Group die zich bezig houdt met Discrete Elementen Methoden (DEM) en Computer Aided Engineering (CAE). Op de tweede beursdag zal men de laatste stand van zaken tonen met betrekking tot simulatiesoftware. Een concreet voorbeeld is het ontwerp van een wiellader in relatie tot het te verplaatsen stortgoed. De simulatiesoftware maakt het mogelijk om bij een gegeven machinegrootte een realistisch beeld te krijgen van de transportcapaciteit. De software is uiteraard ook inzetbaar voor het ontwerp van andere industriële processen.

Consultancy Café
En er is nog meer. Tijdens het Consultancy Café – een kennispodium dat bestaat uit onafhankelijke adviseurs – kunnen bezoekers op afspraak, gedurende een dertigtal minuten, een deskundige raadplegen op diverse vakgebieden. De disciplines die zullen zijn vertegenwoordigd, zijn energie-efficiëntie, process safety en unit operations. Hierbij kunnen kwesties aan de orde komen op het gebied van onder andere mechanica, intern transport, warmteoverdracht, massa-overdracht en thermodynamica.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.