Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe TBK Group directeur bevlogen vakman

Stan Egging (foto Alwin Hendriks, AFH-Film)

Gestaag doorgroeien, verdere professionalisering en internationale expansie. Als het aan kersverse directeur Stan Egging (45) ligt, ontwikkelt TBK Group zich komende jaren tot totaalontzorger op het gebied van innovatieve oplossingen voor transportbandcomponenten en handling van stortgoed. “Technische kennis bij bedrijven wordt steeds schaarser en de behoeften steeds groter. Wij ontlenen ons bestaansrecht juist aan technische kennis en kunnen hier dus op inspelen”, zegt Egging.

Hoewel de van oorsprong Achterhoekse Egging afgelopen mei pas in dienst trad bij TBK Group, stroomt het bedrijfsDNA inmiddels al volop door zijn aderen. Zijn passie, betrokkenheid en energieke geest spreken boekdelen: “Ik ben een vakidioot en daardoor bevlogen. Het kost mij moeite dingen half te doen, álles doe ik met volle overgave. Maar iedereen is hier bevlogen. Bart Kelderman en Wijnand van de Vendel (aandeelhouders van TBK Group, red.) zijn hele fijne mensen en geven mij energie.”

Langetermijnvisie

Het is misschien wel zijn calvinistische, Achterhoekse achtergrond, die ervoor zorgt dat Egging zich vanaf het eerste moment thuis voelde bij de in Renswoude gevestigde TBK Group. Hij ziet parallellen tussen de bedrijfscultuur en het nuchtere ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ en ‘afspraak is afspraak’, een traditie die de directeur met de paplepel is ingegoten. Daarnaast is hij wars van vluchtige invullingen, zijn quick fixes niet aan hem besteed en richt hij zich het liefst op een langetermijnvisie inzake duurzaamheid. “Ik ben een echte doorzetter, hou niet van stilstand, maar van vooruitgang. Mijn lijfspreuk is dan ook: ‘Mensen die bewegen blijven letterlijk en figuurlijk in beweging!’”

Lees over de toekomst van TBK Group

Meer over TBK Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.