Ga naar hoofdinhoud

Onderdelen 85-tons brugkraan aangekomen bij EMO

De eerste onderdelen van de nieuwe 85-tons brugkraan van EMO zijn 11 juni aangekomen bij EMO. Deze onderdelen, die over water zijn vervoerd vanuit Polen, zullen de komende maanden worden opgebouwd naast de huidige brugkranen van EMO in de Mississippihaven van de Rotterdamse Maasvlakte.

Voor de bouw van de nieuwe brugkraan en het bijbehorende transportbandensysteem -voor een totaalbedrag van € 30 miljoen – werd in april 2010 opdracht gegeven. Samen met de twee bestaande 85-tons brugkranen van EMO behoort deze nieuwe brugkraan, van Europese makelij, tot de grootste ter wereld. De brugkraan en het transportbanden-systeem zullen naar verwachting in de loop van de tweede helft 2012 gebruiksklaar zijn. De loscapaciteit van EMO is dan met 10 miljoen ton op jaarbasis versterkt, terwijl de efficiency en het serviceniveau verder worden verbeterd.
EMO, de grootste onafhankelijke terminal voor de op- en overslag van kolen en ertsen in Europa, beschikt straks over drie 85-tons en twee 50-tons brugkranen alsmede een 36-tons drijfkraan. Recent is besloten om een van de bestaande 85-tons brugkranen te renoveren, waarmee de levensduur van deze kraan met nog eens 15 tot 20 jaar wordt verlengd.

Zie ook Grootste bulkoverslagkraan bij OBA
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.