Ga naar hoofdinhoud

Online ‘ronde-tafel’ over verduurzaming chemie- en foodfabriek

Op 8 juli 2021 bespreken Deltalinqs | H-vision, BP en iTanks tijdens een rondetafelsessie hoe we met elkaar Nederland op de kaart kunnen zetten als waterstof-hub. Dat alles in de aanloop naar de beurs Solids en Pumps&Valves begin oktober 2021 in Rotterdam Ahoy. Aansluitend vindt een sessie rondom de Solids-beurs plaats. Ook online en hier staat de foodsector centraal.

Verduurzaming chemie

De urgentie voor alternatieve brandstoffen neemt toe. Als we de doelen voor 2030/2050 willen halen, moeten we alle mogelijkheden openhouden. Bij de verduurzaming van de chemie lijkt een belangrijke rol weggelegd voor waterstof. Waterstof leent zich namelijk goed voor hogetemperatuur-processen vandaar dat het voor de procesindustrie een goede optie lijkt. En we kunnen het al 20 procent bijmengen zonder dat de infrastructuur instort. Maar daarna is direct opschalen naar 100 procent economisch rendabeler. De tussenstappen vereisen te veel moeite. Waterstof is lichter dan aardgas en kan makkelijker ontsnappen bij kleppen en afsluiters. Wat denkt u: kan uw proces het al aan?

Installed base

Ongetwijfeld beschikt u over een berg installed base en hoe bouw je die om? Aan de hand van succesfactoren en leerpunten krijgt u op 8 juli 2021 van 11.00-12.30 uur concrete handvatten aangereikt voor onderzoek naar waterstof als alternatieve brandstof. Welke aanpassingen vereist uw huidige infrastructuur daarvoor. En welke slimme technologieën en commercieel interessante oplossingen liggen er al klaar.

Foodfabriek van de toekomst

Aansluitend op 8 juli 2021 van 13.00 – 14.30 uur gaat het om de verduurzaming van de foodsector. Partijen gaan in gesprek over de `Digital Food Factory of the Future’. Hier nemen FME/GMV, OnePlanet Research Center, Siemens deel aan de discussie. Wat kan de sector verwachten en waar moeten gebruikers wat mee? Tijdens de sessie spreken de deelnemers over de toekomstvisie, huidige ontwikkelingen en vervolgens de technische mogelijkheden op het gebied van digitalisering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.