Ga naar hoofdinhoud

Open R&D-lab voor food en agro

Vacuümcoater voor productontwikkeling

MiFood heeft op de Villa Flora-campus in Venlo een open R&D-faciliteit voor de food- en agro-industrie gerealiseerd. Het ‘Nutritional Concepts Lab’ is geschikt voor de ontwikkeling van droge en vloeibare producten.

De belangrijkste procesinstallatie van de R&D-faciliteit is een dubbelassige vacuümcoater van Dinnissen Process Technology. Deze verwerkt groenten, fruit en reststromen bij lage temperaturen (tot 35°C), zodat smaak en vitaminen blijven behouden. De vacuümcoater kan vloeistoffen (zoals concentraten en oliën) fijn en homogeen over droge stoffen en extrudaten verdelen en tot diep in het product brengen. Verse groenten- en fruitmixen kunnen in de vacuümcoater ook snel worden gekookt of gedroogd. Daarnaast worden in het Nutritional Concepts Lab processtappen uitgevoerd zoals pureren en mengen. Er wordt gewerkt met batches van 10 tot 500 liter.

Poductontwikkeling

In de R&D faciliteit ontwikkelt men onder andere gezonde pearls, soepen, sauzen en mixdrankjes. Food- en agrobedrijven kunnen bij het Nutritional Concepts Lab op basis van dagdelen terecht voor testen en productontwikkeling, met ondersteuning van procestechnologen die aan de instelling zijn verbonden. Bedrijven kunnen daarnaast gebruik maken van BrightLabs voor analyses. Het Nutritional Concepts Lab werkt onder strikte geheimhouding.
Inl.: Raymond Nolet; +31 6 10322186, e-mail [email protected]

Bedrijfsvermelding MiFood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.