Ga naar hoofdinhoud

Ottevanger bouwt biomengvoeder-fabriek

Biomengvoerder-fabriek van Gsellmann

Ottevanger Milling Engineers (onderdeel van de Triott Group) bouwt als hoofdaannemer voor Gsellmann Mischfuttererzeugung GmbH in Gnas (Oostenrijk) een compleet nieuwe biomengvoeder-fabriek . Bij het project zijn ook zusterbedrijven van Ottevanger betrokken: TSC (silo’s), PTN (korrelpersen en warmtebehandeling), IVS (stoom- en vloeistofdosering) en Almex (expanders).

Ottevanger en Gsellmann bereikten in december 2020 een overeenkomst voor de bouw van de biomengvoeder-fabriek. Ondanks de tegenslagen van de coronacrisis en hoge grondstofprijzen (vooral voor staal) ligt het project op schema. Begin juli 2022 staat de eerste inname van bio-granen op het programma. De definitieve ingebruikname is gepland voor oktober-november 2022. De biomengvoeder-fabriek is ontworpen voor een capaciteit van 30 ton/uur. Hiervan is circa 70% bestemd voor legkippen. Het overige deel gaat grotendeels naar vee voor de productie van biologische melk.

Biologische granen

Gsellmann verwerkt biologische granen zoals tarwe, haver en gerst. Deze zijn verbouwd en geoogst in Oostenrijk en Hongarije en zijn niet behandeld met gewasbeschermingsmiddelen. De opbrengst per hectare is dan ook lager dan bij de gebruikelijke cultivatie van deze gewassen. Bovendien worden meer verontreinigingen zoals mycotoxinen aangetroffen. Dit stelt hoge eisen aan de voorreiniging en warmtebehandeling van de grondstoffen.
Het contact tussen Ottevanger en Gsellmann dateert al vanaf begin deze eeuw, vanwege de levering van apparatuur voor hun bestaande voederfabriek. In 2018 realiseerde Ottevanger bovendien een lijn voor de warmtebehandeling van meel voor pluimveevoeders, met een capaciteit van 15 ton/uur.

Meer over Ottevanger Milling Engineers BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.