Ga naar hoofdinhoud

Overslag Rotterdamse haven neemt licht toe

De goederenoverslag in de Rotterdamse haven is in 2011 met 0,8% toegenomen tot 433 miljoen ton. Dit is 3 miljoen ton meer dan in het vorige recordjaar 2010.

De aanvoer groeide 0,8% tot 308 miljoen ton, de afvoer 0,7% tot 126 miljoen ton. De overslag van ijzererts en schroot (-6%), ruwe olie (-8%) en minerale olieproducten (-6%) liep terug. Er werd meer agribulk (+18%), kolen (+12%), overig droog massagoed (+7%), overig nat massagoed (+2%), containers (+10%), roll on/roll off (+4%) en overig stukgoed (+13%) behandeld.

Hans Smits, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam: “Ondanks de tegenvallende economie en de sinds november weggevallen groei van de overslag in de haven, is het de negende keer in tien jaar dat we groei kunnen noteren. Dit demonstreert het belang van continue investeren in capaciteit en nieuwe activiteiten zoals de opslag van LNG en de productie van bioethanol. De grootste groeiers waren de overslag van containers, kolen en agribulk. De overslag in de haven is sterk gerelateerd aan de ontwikkeling van de, relevante, wereldhandel en de Duitse industriële productie. Op basis daarvan verwachten we volgend jaar het huidige niveau vast te kunnen houden. Ik ga er daarbij van uit dat wij in de tweede helft van het jaar de Europese vertrouwenscrisis achter de rug hebben. Bedrijfsleven en Havenbedrijf gaan door met investeren zoals in Maasvlakte 2, containerterminals en tankterminals, want wij verwachten ook vanaf 2013 weer een redelijke groei”.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.