Ga naar hoofdinhoud

Paulig tortilla-fabriek in Roeselare

Productie tortilla's

Paulig bouwt in Roeselare (België) een nieuwe tortilla-fabriek. Het voedingsmiddelenbedrijf kan hiermee aan de toenemende vraag naar tortillachips en wraps blijven voldoen.

De 10.000 m2 grote productiefaciliteit komt op het eigen terrein, naast het bestaande hoogbouwmagazijn en tegenover de bestaande fabriek. De nieuwe, 14,5 meter hoge productiefaciliteit wordt door een 10 meter lange brug verbonden met het hoogbouwmagazijn (hoogte 41 meter). Er zijn drie productielijnen voorzien, met de mogelijkheid om later verder uit te breiden. Om CO2-neutraal te zijn wordt sterk ingezet op energie-efficiëntie. Op 24 augustus is de eerste steen gelegd. De fabriek wordt naar verwachting in de lente van 2022 in gebruik genomen.

Werkgelegenheid

De investering van 45 miljoen euro creëert werkgelegenheid voor 50 personen, met name procesoperators en technische medewerkers. Daarnaast heeft Paulig nog zo’n 50 openstaande vacatures bij andere afdelingen van het bedrijf in Roeselare. Het concern is met 2000 medewerkers actief in 13 landen en heeft 10 productievestigingen.

Nieuwe productiefaciliteit naast (roodwit-gestreepte) hoogbouwmagazijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.