Ga naar hoofdinhoud

Polem: 50 jaar expertise in composiet opslagtechniek

Productiehal van Polem voor composiet silo's

Vanaf de start van Polem in 1972 heeft het bedrijf een sterke ontwikkeling doorgemaakt. En nog steeds is deze producent van composiet opslagsystemen in beweging. De afgelopen vijf jaar veranderde het bedrijf van een product- in een projectorganisatie. We spraken directeur Stefan Andersson over de ‘beste opslagtechniek’.

De naam Polem komt van POlyester en LEMmer, een watersportplaats aan het IJsselmeer, nabij de Friese meren. Polyester, ofwel glasvezelversterkte kunststof (GVK), ook bekend als composiet, is het materiaal waarvan de silo’s en tanks van Polem zijn gemaakt. Na de start in 1972 aan de Vuurtorenweg in Lemmer verhuisde Polem in 1975 naar een terrein op de Industrieweg aan het IJsselmeerstrand. Het bedrijf was meegegroeid met zijn agrarische klantenkring en had voor de productie van de steeds grotere opslagsystemen meer ruimte nodig.

GVK silo’s

In de begintijd was de groei van Polem te danken aan de schaalvergroting in de landbouw vanaf eind jaren zestig, waardoor bedrijven steeds meer veevoeders afnamen. “We ontwikkelden daarvoor lichte, maar oersterke GVK silo’s”, aldus directeur Stefan Andersson. “Daarmee bespaarden boeren op kosten en arbeid. Het sjouwen van zakken werd verleden tijd en de populariteit van de silo’s nam sterk toe.”

Industrie

“Ook de industrie ontdekte de voordelen van glasvezelversterkte kunststof. We maken een duurzaam en hoogwaardig alternatief voor traditionele opslagsystemen. Onze kernmarkten zijn food, feed, gladheidsbestrijding – pekel en strooizout – en de agrarische sector, zoals voor mestopslag. Elke sector kent zijn eigen eisen en regelgeving.”

Meer over composiet silo’s

Meer over Polem BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.