Ga naar hoofdinhoud

Powtech 2022 parallel aan Fachpack

Powtech 2019

Na een fysieke afwezigheid van bijna 3½ jaar vanwege de corona-pandemie gaan op 27 september 2022 de poorten van NürnbergMesse voor de Powtech eindelijk weer open, tegelijk met die voor Fachpack.

Sinds de laatste Powtech-editie in april 2019 zijn weliswaar online initiatieven gelanceerd, zoals de Powtech Virtual Talks, maar die missen toch de charme van een beursvloer met stands, tastbare apparatuur, live demo’s en persoonlijke gesprekken. Ik zie er dan ook naar uit om binnenkort af te reizen naar Neurenberg en de 22ste editie als vanouds te beleven. Het motto van Powtech 2022: ‘Processes to know; Solutions to go’.

Grootste vakbeurs

Powtech zal opnieuw blijken de grootste vakbeurs ter wereld te zijn op het gebied van stortgoedtechnologie; de handling & processing van poeders, korrels en granulaten. Het driedaagse evenement dat in principe elk anderhalf jaar plaatsvindt, is na de integratie in 2016 van de TechnoPharm ook een vakbeurs geworden voor de farmaceutische industrie. In 2019 trok Powtech met 824 exposanten uit 35 landen ruim 14.200 bezoekers. Bovendien vond toen ook het Partec Congres plaats, met zo’n 500 deelnemers.

Kleinere omvang

De komende editie van Powtech zal met 488 exposanten kleiner van omvang zijn, maar zeker niet minder interessant. Op het programma staan demonstraties op het gebied van explosieveiligheid, expertfora, DSIV geleide beurstours en een VDMA Special Show over luchttechniek (ontstoffing, droging, explosieveiligheid). Het grootste deel van de exposanten komt uit Duitsland (290 bedrijven), maar ook andere landen zijn met veel deelnemers vertegenwoordigd:

  • Italië 39
  • Zwitserland 25
  • Nederland 21
  • Verenigd Koninkrijk 21
  • Oostenrijk 13
  • Turkije 13
  • Spanje 12
  • België 9
  • Verenigde Staten 9

Fachpack

Een bezoek aan Powtech is extra interessant omdat die voor het eerst plaats vindt parallel aan Fachpack 2022; een verpakkingsbeurs voor de procesindustrie. Dit evenement heeft twee, ongeveer even grote afdelingen: verpakkingsmaterialen (folies, labels, etc.) en verpakkingsmachines (afvullen, palletiseren, etc). De Fachpack telt liefst 1.146 exposanten en is dan ook groter dan Powtech. De volgende editie van Powtech vindt plaats van 26 t/m 28 september 2023, gelijktijdig met het Partec Congres.

Zie ook Powtech 2020 geannuleerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.