Ga naar hoofdinhoud

Process Innovation Awards

Aan het eind van de eerste dag van Powtech/TechnoPharm (23-25 april 2013) in Neurenberg zijn de Process Innovation Awards 2013 uitgereikt. De Awards zijn een initiatief van de vakbladen Process, PharmaTec en Schüttgut, uitgaven van Vogel Business Media. De prijzen zijn uitgedeeld in zes categorieën.

1 Winnaar in de categorie ‘Deeltjesanalyse en -karakterisering’ is de Franse firma Decagon Devices Europe, met de AquaLab VSA (Vapor Sorption Analyzer). Dit apparaat maakt het mogelijk om in food- en farmaproducten het kritische vochtgehalte nauwkeurig te bepalen. Ook genomineerd waren Malvern Instruments (Morphologi G3-ID) en Matesy (MagTrack).
2 Winnaar in de categorie ‘Afvul- en verpakkingstechniek’ is Empac, met de Pacliner vormstabiele bulkzak. De bigbag bestaat uit een combinatie van een dragend gaas en een barriere-folie. De open structuur van het gaas zorgt ervoor dat de bigbag in de hoeken beter wordt gevuld, zonder dat de (meerlaagse) folie wordt belast. Ook genomineerd waren Andocksysteme G. Untch (Flecotwin) en Nordfolien (MaxiPouch FFS-systeem).
3 Winnaar in de categorie ‘Poeder- en stortgoedverwerking’ is BBA Innova, met de Thermische Fijnstof Agglomerator (TFA). Het apparaat biedt een oplossing voor het in het proces terugvoeren van fijnstof dat ontstaat bij de vermaling van geëxtrudeerde producten. De TFA zet het afgevangen fijnstof om in een smelt. Na afkoeling wordt de smelt gebroken tot chips die weer aan het maalproces kunnen worden toegevoerd. Ook genomineerd waren Dietrich Engineering Consultants (Batchmixer) en Scan-Vibro (SRS 10-CIP trilzeef).
4 Winnaar in de categorie ‘Installatie- en apparatenbouw’ is Netzsch-Feinmahltechnik, met het Omega dispergeersysteem. Om een hoge graad van energie-efficiëntie te realiseren, maakt de Omega intelligent gebruik van turbulentie, cavitatie en shear-krachten. Dit leidt tot een optimale deeltjesgrootteverdeling, een significant gereduceerde procestemperatuur en een hoge reproduceerbaarheid. Ook genomineerd waren Filtrox (Zelfcentrerende filterlagen) en Rembe (Targo-Vent breekplaat).
5 Winnaar in de categorie ‘Farma en Clean Room’ is Hermann Waldner, met een systeem om vaten te koppelen aan installaties die onder druk staan. Het is hiermee mogelijk om hoogactieve stoffen direct in een mengvat in te wegen. Ook genomineerd waren Sotax, (MQD kalibrering) en Robert Bosch (kwaliteitscontrole met röntgentechnologie).
6 Winnaar in de categorie ‘Meet- en regeltechniek’ is Vega, met de Vegaflex 82 geleide radar niveaumeter. Dit apparaat voor de niveaumeting van stortgoederen met een kleine diëlektrische constante is nu voorzien van een automatische ‘sonde-einde-volging. Hierdoor kunnen nu ook materialen worden gemeten die voorheen buiten het bereik van het instrument lagen. Ook genomineerd waren Mollet Füllstandtechnik (met een intelligent koppelingssysteem) en Aerzener Maschinenfabrik (met een trillingsbewaking).

Foto: Ernhofer/PROCESS
 

Bron: PROCESS Vogel Business Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.