Ga naar hoofdinhoud

ProLeiT bekroond met ‘Dairy Technology Award’

ProLeiT ontvangt tijdens de vakbeurs Anuga FoodTec in Keulen (27 tot en met 30 maart 2012) de ‘Dairy Technology Award’, een prijs die door het Duitse vakblad ‘Molkerei-Industrie’ is ingesteld. ProLeiT krijgt deze prijs voor de eigen ontwikkeling van de ‘Autotuning-functie’.

De nieuwe PID-regelaar met Autotuning-functie zorgt als onderdeel van het Plant iT procesbesturingssysteem voor de optimalisering van het productieproces bij klanten. Het resultaat is een slimmer en intensiever gebruik van bestaande grondstoffen, minder product verliezen en een efficiënter gebruik van energie en beschikbare productietijd. De prijsuitreiking vindt plaats op 28 maart 2012 om 16.00 uur in de ‘Kristallsaal’ van de Messe Köln.

PID-regeling
Auto-tuning betekent dat de PID-regeling zélf het optimum zoekt. Wil de installatieverantwoordelijke een PID-regeling optimaliseren, dan hoeft hij slechts een gewenste regeling te selecteren en parameters in te voeren. De software van Plant iT doet de rest. De Auto-tuning-functie kan worden geactiveerd zonder slingerbewegingen te veroorzaken terwijl de bestaande regeling in bedrijf is. Na het aflopen van het programma doet de Autotuning drie voorstellen voor een optimale regeling. Daaruit kan de gebruiker zijn keuze maken. Dit betekent dat elke gebruiker zonder specifieke kennis van regeltechniek en kostbare praktijkproeven elke regeling snel kan optimaliseren. Een wezenlijke doelstelling voor de ontwikkeling van de auto tuning functie ligt in de kwaliteits borging van de producten. Dit betekent een reductie van uitval en mengfasen. Andere voordelen zijn een snellere aanpassing van de procesbesturing aan nieuwe producten en de mogelijkheid om batches te kunnen verkleinen waardoor een hogere productie flexibiliteit ontstaat. Voorts kost de inbedrijfname van de nieuwe regeling minder tijd en dus minder geld. ProLeiT staat op Anuga Foodteck in hal 4.1 / standnummer D013.

Zie ook ProLeiT procesautomatisering op Anuga FoodTec
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.