Ga naar hoofdinhoud

PureCycle bouwt polypropyleen recyclingfabriek

Locatie voor PureCycle recyclingfabriek

Het Amerikaanse bedrijf PureCycle Technologies gaat haar eerste polypropyleen recyclingfabriek in Europa bouwen in het NextGen District van de haven van Antwerpen-Brugge. De nieuwe fabriek krijgt in de eerste fase een verwerkingslijn met een capaciteit van 59.000 ton/jaar.

De eerste fase van de polypropyleen recyclingfabriek zal naar verwachting 65 tot 70 nieuwe banen opleveren. Voor de zuivering van het gebruikte polypropyleen worden oplosmiddelen ingezet die zijn ontwikkeld door Procter & Gamble. Het perceel van 14 hectare heeft ruimte voor vier verwerkingslijnen, met een totale capaciteit van ongeveer 240.000 ton/jaar. De bouw van de fabriek, die een investering vergt van minstens 250 miljoen euro, begint naar verwachting in 2024.

Circulaire economie

Wiebe Schipper, vice president of european operations van PureCycle: “We zijn verheugd om onze Ultra-Pure Recycled hars tot bij klanten in Europa te brengen”.
Het bedrijf voert momenteel onderhandelingen met potentiële partners voor het aanleveren van grondstoffen en het afnemen van recyclingproducten. NextGen District is een hub voor ondernemingen die de circulaire economie willen bevorderen.

Zie ook Plastic recycling: “ik doe het goed, of ik doe het niet” – Airtechnic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.