Ga naar hoofdinhoud

Reinheidsanalyse vloeistoffen

Delft Solids Solutions, een laboratorium voor contractresearch voor vaste stof karakterisering, heeft reinheidsanalyse van vloeistoffen aan haar portfolio toegevoegd.

 Enkele projecten zijn de analyse van water, methanol (voor verkoopdoeleinden), remolie (voor de ontwikkeling van filters) en hydraulische olie (in verband met de specificaties voor hydraulische systemen). Storingen in bijvoorbeeld hydraulische systemen worden in ruim 70% van de gevallen veroorzaakt door de aanwezigheid van kleine, vaak bijna onzichtbare deeltjes.
Deze reinheid wordt meestal geclassificeerd volgens de ISO cleanliness code (ISO 4406) of National Aerospace Standard (NAS 1638) specificaties. Hierbij wordt naast de grootte van deeltjes ook de maximaal toelaatbare concentratie (aantallen deeltjes) van de bewuste deeltjesgroottefracties opgegeven. Delft Solids Solutions past de techniek van ‘electrical sensing zone’ toe, waarbij zowel de grootte van de deeltjes als ook het aantal deeltjes in een vastgesteld volume (deeltjesconcentratie) met hoge resolutie kan worden gemeten, tot een ondergrens van 4-5 micrometer.

Bedrijfsgegevens Delft Solids Solutions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.