Ga naar hoofdinhoud

Restloze leging van zakken

Dinnissen Process Technology heeft een nieuw systeem ontwikkeld voor het legen van zakken. Met het systeem kunnen bedrijven zakken legen tot meer dan 99,9%. Daarmee voorkomen ze het verlies van grondstoffen en verbeteren ze de hygiëne in en rond het productieproces. Ook kan een gunstiger afvaltarief worden gerealiseerd.

Het zakkenleegsysteem is geschikt voor zakken van 10 tot 90 kg, vooral als het gaat om kostbare en contaminatiegevoelige grondstoffen.
Het zakkenleegsysteem blaast en borstelt zakken eerst automatisch rondom schoon, voordat ze worden geopend. Daarmee wordt voorkomen dat stof en vuil in het productieproces terecht komen. De zakken worden daarna in de zakkenleger geplaats en volledig opengesneden. De zakken worden hierbij leeggetrild en gelijktijdig leeggeblazen. Een uitgekiend afzuigsysteem voorkomt het uittreden van stof buiten de zakkenleger. Grondstoffen uit het afzuigsysteem worden zorgvuldig opgevangen en benut voor het productieproces. Bij vochtgevoelige poeders, korrels of granulaten kan gebruik worden gemaakt van geklimatiseerde, extra droge lucht die klonteren en aangroei voorkomt. Na het restloos legen worden de zakken automatisch afgevoerd. Lege zakken kunnen eventueel worden samengeperst in plastic folie om het afvalvolume te verkleinen en de afvoerkosten te reduceren.
Dinnissen presenteert de zakkenleger tijdens de easyFairs Solids in Rotterdam (stand F1005) en tijdens de K-Messe in Düsseldorf (stand 10.B71).

Zie ook Lean Mixing-concept Dinnissen

Bedrijfsgegevens Dinnissen Process Technology
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.