Ga naar hoofdinhoud

Schenck Process neemt SHAPE over

Hoofdkantoor Schenck Process

Schenck Process Group (SPG) in Darmstadt (Duitsland) heeft Solids Handling And Process Engineering Co Ltd (SHAPE) overgenomen. SHAPE, gevestigd in Bangkok (Thailand), is producent van systemen voor het transport en de verwerking van stortgoederen, waaronder mengers, maalmolens en zeefinstallaties.

Het voormalige management van SHAPE blijft aan totdat de overdracht van de activiteiten is voltooid. SHAPE was al agent van SPG in de Azië- en Pacific-regio voor het Kemutec-programma, bekend van onder andere de KEK conusmolens. Kemutec (voorheen Process Components), gevestigd in Poynton nabij Manchester (UK), is in 2018 onderdeel geworden van SPG. In Nederland wordt Kemutec BV in Den Bosch geleid door Johan Lucas. Overigens kan men bij Kemutec BV ook terecht voor Schenck doseer- en transportsystemen.
SPG heeft 2.800 werknemers en is aanwezig in meer dan 20 landen op vijf continenten en richt zich op de marktsegmenten voeding, mijnbouw, chemicaliën en hoogwaardige materialen, infrastructuur en energie. SPG, sinds 2017 in handen van Blackstone International, genereerde in 2020 een omzet van bijna 600 miljoen euro. SPG wordt in de Benelux vertegenwoordigd door AZO NV.

Zie ook Schenck Process verwerft Baker Perkins

Zie ook Kemutec opent Nederlands kantoor

Bedrijfsgegevens Schenck Process

Bedrijfsgegevens AZO NV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.