Ga naar hoofdinhoud

Slijtvaste, kunststof ‘drop in’-liners van Vatis

Vatis bvba presenteert een slijtvaste, kunststof ´drop in’-liner. Deze voorgevormde kunststofconstructie kan als één geheel in een bestaande, stalen trechter of stortgoot worden geschoven. De ‘drop in’-liner kan worden geplaatst zonder bouten of andere bevestigingselementen.

De liner verbetert niet alleen de standtijd van de installatie, maar zorgt ook voor een betere doorstroming van de stortgoederen omdat brugvorming, aankleving en segregatie worden voorkomen. De kunststofconstructie is naadloos voor te vormen dankzij de lasbaarheid van de Tivar-producten. Tivar is een polyethyleen met een ultra hoog moleculair gewicht (UHMW-PE). Typische eigenschappen zijn de lage wandwrijvingscoëfficiënt, de hoge slijtvastheid en de grote impactbestendigheid. Aan het product worden afhankelijk van de toepassing glasvezels, siliconen en/of keramische componenten toegevoegd.
De ‘drop in’-liners’ kunnen desgewenst worden voorzien van flenzen en verloopstukken (rond/ovaal/vierkant). Dit voorkomt dat gestorte materialen tussen de liner en het staal geraken. Daarnaast is het mogelijk om installaties te bekleden met grote platen die kunnen worden gelast en afgeschuind.
 

Zie ook Slijtvaste bochten voor pneumatisch transport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.