Ga naar hoofdinhoud

Slimme biomassakraan van Konecranes

Konecranes CXT Biomassakraan is een geheel geautomatiseerde kraan voor de overslag van diverse typen biomassa. De geoptimaliseerde software van de kraan maakt het mogelijk dat de kraan efficiënt kan worden ingezet. Een van de grote voordelen van de CXT Biomassakraan is dat deze compacter is dan een traditionele oplossing, die bestaat uit een combinatie van lader/transportband. De kraan is ook geruislozer dan oplossingen die op transportbanden zijn gebaseerd en vermindert tevens de emissie van stof en brandstof.

De kraan is voorzien van een reeks intelligente functies ‘Smart Features’ zoals de slappe draad beveiliging en het voorkomen van slingering van de last. Dit laatste is een handige functie die de gemiddelde werkcyclustijd vermindert doordat de kraan met grote snelheid naar zijn posities kan rijden en meteen kan overgaan tot de volgende handeling zonder te moeten wachten. Ook het beschadigen van bunkerwanden wordt hiermee voorkomen. Een andere eigenschap die de productiviteit verhoogt is de Extended Speed Range (ESR). Indien de last lager is dan 40% van de nominale last (lege of bijna lege grijper) gaat de hijssnelheid met een factor 1.5 omhoog, waardoor de cyclustijden aanzienlijk kunnen worden bekort.

Konecranes CXT Biomassakraan
Konecranes CXT Biomassakraan is een geheel geautomatiseerde kraan voor de overslag van diverse typen biomassa (foto: Konecranes)

 

De hoofdtaak voor de CXT Biomassakraan is de overslag van brandstoffen, zoals turf, houtsnippers of gemeentelijk afval. De CXT is verkrijgbaar in de belastingsklassen M6 tot 10 ton en M7 tot 8 ton. Als zwaardere lasten of een hogere belastingsklasse nodig zijn, beschikt Konecranes over de GL-kraanserie.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.