Ga naar hoofdinhoud

Slingerland ventilatoren voor banddroger

Industriële centrifugaal ventilatoren

Slingerland Techniek BV heeft recentelijk centrifugaal ventilatoren geleverd voor een banddroger in de champignonindustrie. De RVS ventilatoren dragen bij aan een duurzame droging van champost (champignon-compost).

De champignonindustrie zet zich in voor een verduurzaming van haar productieprocessen. Dit gebeurt door zelf energie op te wekken, maar ook door reststromen te valoriseren. Zo realiseerde een klant van Slingerland Techniek een biomassacentrale en een champostdrogerij (voor de droging van champignon-compost). Slingerland Techniek heeft de banddroger voor de compostproductie voorzien van energie-efficiënte centrifugaal ventilatoren.

Banddroger

De biomassacentrale zet snoeihout om in warmte en stroom, waarmee de banddroger wordt bedreven. Met deze oplossing onderscheidt de klant zich als een van de modernste en groenste champignonkwekerijen ter wereld. De compost wordt gedroogd en verwerkt tot pellets die als duurzame vervangers van kunstmest weer inzetbaar zijn voor de kweek van champignons.

Ventilatoren

Slingerland Techniek leverde voor de banddroger 8 RVS centrifugaal ventilatoren, met elk een capaciteit van 150.000 m3/uur bij 1200 Pa een temperatuur van 60°C. De ventilatoren zijn uitgerust met een 110 kW 6-polige WEG-motor. De delen die in contact komen met de luchtstroom bestaan uit RVS 304. De stalen motorstoel is voorzien van een speciale coating. De ventilatoren zijn vervaardigd in een Atex-uitvoering met Ex-aanzuigconus, geschikt voor Zone 22.

Schoepen

De klasse III RVS waaiers zijn voorzien van achterwaarts gebogen schoepen, inclusief contraschoepen op de achterzijde om onderdruk te creëren bij de asdoorvoer en om stofbelasting bij de afasdichting te verminderen. De asafdichting met koperen ring is bestand tegen hogere temperaturen. De ventilator is bovendien uitgerust met een aluminium koelwaaier, voor extra motorkoeling.

Ventilatorhuis

Het ventilatorhuis heeft twee deuren voor tussentijdse inspecties en reiniging. Een IFM EX-sensor beveiligt de ventilator tegen overspeed. Het eenvoudig te onderhouden ventilatorhuis is in drie delen geproduceerd voor een compact transport. Bij afname is er een FAT-test gedaan, inclusief runningtest op maximaal toerental. Slingerland Techniek leverde de ventilatoren af met een balanceerrapport, materiaalcertificaten, coatingcertificaat en sensor functietest.

Bedrijfsgegevens Slingerland Techniek BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.