Ga naar hoofdinhoud

Smulders Machine Constructions neemt activiteiten IBT over

Smulders Machine Constructions in Mierlo heeft het grootste deel van het personeel en de lopende activiteiten van ingenieursbureau IBT in Ede overgenomen. IBT (International Bulk handling Technology) is specialist in het ontwerp en de constructie van bandtransportinstallaties voor diverse industriële sectoren.

Tussen Smulders Waste Technology (SWT) – onderdeel van Smulders Group – en IBT bestond al geruime tijd een hechte samenwerking. Smulders Group verwacht met de acquisitie van IBT haar positie in de bulkhandling-markt te verstevigen en verder uit te bouwen.
Smulders Group is een internationale onderneming met als kernactiviteiten het construeren, fabriceren, leveren en monteren van staal- en machineconstructies. Het productportfolio is onderverdeeld in vier divisies: Smulders Wind turbine constructions, Smulders High-grade constructions, Smulders Industrial constructions en Smulders Machine constructions.

De activiteiten van IBT zijn ondergebracht onder deze laatste divisie. IBT krijgt hierdoor de beschikking over aanvullende kennis binnen de engineering-afdeling van de divisie, moderne productiefaciliteiten in eigen beheer en de financiële draagkracht van Smulders Group. Dit maakt het mogelijk nog grotere en multidisciplinaire bulkhandling-projecten te realiseren.

Johan Brands, Jan Jansen en Ruud Geurink blijven in dienst als resp. technisch manager bulkhandling, projectleider en constructeur. De standplaats van IBT is verhuisd naar het Brabantse Mierlo. 
 

Zie ook Johan Brands naar Smulders
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.