Ga naar hoofdinhoud

Solids met Pumps & Valves en M+R in Rotterdam Processing Week

Rotterdam Processing Week, oktober 2023

Beursorganisator Easyfairs lanceert in oktober 2023 de Rotterdam Processing Week. Het evenement van 2 t/m 6 oktober omvat de vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en M+R en biedt een nieuw platform voor de Nederlandse procesindustrie.

De Rotterdam Processing Week brengt de technologische ontwikkelingen van alle sectoren in de procesindustrie onder één noemer. Van chemie tot voedingsindustrie en van mineralenverwerking tot waterbehandeling.

“Voor de professionals uit deze sectoren staan allerlei belevenissen op het programma, variërend van bedrijfsbezoeken en masterclasses tot uitgebreide diners en borrels”, aldus Bas van Gent, business unit director bij beursorganisator Easyfairs. “Hoogtepunt van het evenement zijn de vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en M+R die op 4 en 5 oktober gelijktijdig in Rotterdam Ahoy plaatsvinden.”

Drie vakbeurzen

Solids en Pumps & Valves zijn reeds gevestigde namen; een evenement dat één keer in de twee jaar in oktober plaatsvindt. Dit jaar gaat het om de zevende editie. Exposanten presenteren de nieuwste componenten, apparaten en installaties voor de verwerking, het transport en de opslag van droge stoffen (Solids) en vloeistoffen en gassen (Pumps & Valves). Vakbeurs M+R vult deze disciplines aan met oplossingen op het gebied van instrumentatie, digitalisering en automatisering, om zo te komen tot een volwaardig totaalconcept.

Verduurzaming

De Rotterdam Processing Week legt een accent op de verduurzaming van de industrie. De uitdaging is om meer gebruik te maken van schone energie, de CO2-uitstoot meer terug te dringen en afvalstromen meer in te zetten als grondstof. “Veel technologie hiervoor staat nog in de kinderschoenen en het is dan ook onze ambitie om bezoekers hierin meer inzicht te geven”, aldus Bas van Gent. “Samen met de exposanten en aangesloten partners delen we de laatste ontwikkelingen en de eerste successen van bedrijven op het gebied van verduurzaming.”

Platform

Easyfairs creëert hiermee een nieuw platform in Nederland, waarbij technologische ontwikkelingen, kennisopbouw en -uitwisseling en het verbinden van professionals uit de procesindustrie centraal staan. “Door de drie vakbeurzen te omringen met een week vol van activiteiten en netwerkmomenten bieden we deze belangrijke markt een ongekende totaalervaring. Daarbij hoort natuurlijk ook een knallend entertainment, maar dat blijft nog even een verrassing.”

Praktische informatie:

Bezoek voor het programma van de Rotterdam Processing Week en inlichtingen over de drie vakbeurzen in Rotterdam Ahoy de websites: www.rotterdamprocessingweek.nl; www.solidsrotterdam.nl; www.pumpsvalves.nl en www.mrprocessing.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.