Ga naar hoofdinhoud

Solids Rotterdam een mooie thuiswedstrijd📸

Solids Rotterdam 2023

De vakbeurs Solids in Rotterdam Ahoy vond op 4 t/m 5 oktober voor de zevende keer plaats en was daarmee voor mij een mooie thuiswedstrijd op bekend terrein, met vertrouwde spelers.

Door Jos Verleg

Het ‘ons-kent-ons’-karakter van de markt die Solids Rotterdam bedient, bleek nog wel het meest op de druk bezochte exposantenborrel aan het eind van de eerste beursdag. De deelnemers hieven bij gezellige gesprekken samen het glas en konden het zelfs met hun meeste concullega’s goed vinden. Van de ‘nieuwe’ exposanten waren er veel nog bekenden van een van de vroegere edities.

Thema’s

De thema’s lagen voor de hand: duurzaamheid en circulariteit. Dit waren dan ook de onderwerpen voor de ‘ronde tafel’-gesprekken op de beursvloer. Daarnaast werd een accent gelegd op digitalisering en automatisering, met een focus op de procesindustrie. Wat dat betreft voegden de gelijktijdige vakbeurzen Pumps & Valves en M+R (over meet- en regeltechniek) zeker waarde toe.

Processing Week

Voor het tweedaagse gebeuren vind ik de vlag ‘Rotterdam Processing Week’ enigszins pretentieus. De aankondiging begin dit jaar dat de vakbeurzen zouden worden omringd met ‘een week vol activiteiten’, is in mijn beleving niet waar gemaakt. Hoewel ik als standhouder vanwege de voorbereiding en opvolging van het evenement wel een kleine week in beslag ben genomen.

Innovaties

Het is in de geleidelijk evoluerende markt van de procesindustrie lastig om elke twee jaar baanbrekende innovaties aan te wijzen. Wat niet wegneemt dat iedere techneut zich kan laten verrassen door technologie waarvan hij persoonlijk nog niet op de hoogte was. Veel exposanten waren dan ook blij om geïnteresseerde professionals uitleg te geven over de tentoongestelde machines, componenten en systemen.

Tevreden

Beursorganisator Easyfairs kijkt met een score van ruim 2.050 bezoekers tevreden op de Processing Week terug. De bezoekers waardeerden het evenement met het cijfer 7,5. De exposenten kwamen daarbij met een 7,3 dicht in de buurt. De volgende editie van Solids Rotterdam vindt plaats op 1 en 2 oktober 2025.

Fotoimpressie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.