Ga naar hoofdinhoud

Soudal verdubbelt productie-capaciteit

Soudal Turnhout

Soudal in Turnhout (België), fabrikant van siliconen en PU-schuimen, bouwt nabij het hoofdkantoor een nieuwe fabriek. Met de investering van 40 miljoen euro zal het familiebedrijf in 2023 de productiecapaciteit van voegmiddelen en kitten verdubbelen.

De procestechnologie is nog in ontwikkeling. Soudal streeft naar een volautomatische fabriek, waarbij het product vanaf de menging van de grondstoffen tot de verpakking in de kokers niet in aanraking komt met de omgevingslucht. De fabriek met een oppervlak van 20.000 vierkante meter komt op een bijna 5 hectare groot terrein dat enkele jaren geleden is aangekocht. De bouw van ‘Plant 5’ wordt gerealiseerd door Naessens Industriebouw en Vanhout.pro, partner voor nieuwbouw-projecten. De gebouwen, waaronder ook kantoren, zullen voldoen aan het Britse duurzaamheidslabel BREEAM.
Soudal heeft 23 productievestigingen in 5 werelddelen en verkoopkantoren in 45 landen. Het bedrijf telt wereldwijd bijna 3.700 medewerkers. In april 2021 nam Soudal de Momentive Silicone Manufacturing Plant in Bergen op Zoom over. In meer dan de helft van de productievestigingen van Soudal lopen investeringsprogramma’s, vooral ter uitbreiding van de productie- en opslagcapaciteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.