Ga naar hoofdinhoud

Spiromatic doseeroplossingen voor bakkerijen

Spiromatic heeft op de Bakkerij Dagen (4-6 maart 2012, RAI Amsterdam) het vernieuwde Spido2B batch doseer- en controlesysteem voor de bakkerij-industrie gepresenteerd, alsmede het Aquados mengsysteem voor een precieze waterdosering met hoge temperatuursnauwkeurigheid.

Spido2B voorziet in besturing, receptcontrole, alarmbeheer en procesvisualisatie aan de hand van een gebruiksvriendelijk touch screen. In combinatie met de basis doseerpuntcontrole, kan Spido2B uitgebreid worden met functies voor manueel of automatisch toevoegen van kleincomponenten, waterdosering met temperatuurberekening, vloeistofdosering evenals een batch opvolgsysteem.
Verder is een uitbreiding mogelijk met een ‘track & trace’ module. Optioneel kan Spido2B worden gekoppeld aan de gangbare ERP-systemen.
Aquados baseert de precieze dosering en temperatuurscontrole op zowel berekende als gemeten waarden, waardoor een doseertolerantie van ± 0,5 liter en een uiteindelijke temperatuur van ± 0,5°C per productiebatch wordt gegarandeerd. Dit resulteert in kortere productietijden en aanzienlijke water- en energiebesparingen. Spiromatic is producent van innovatieve en duurzame totaaloplossingen voor geautomatiseerde opslag, transport, weging en dosering van droge en vloeibare grondstoffen in de voedingsmiddelenindustrie, vooral in de deegverwerkende sectoren. Het programma omvat glasvezelversterkte kunststof silo’s en tanks, roestvaststalen binnensilo’s, transport-, weeg- en meetsystemen, bloem-koelinstallaties en automatiseringsoplossingen.
 

Zie ook Batchdoseersysteem voor bakkerij-industrie
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.