Ga naar hoofdinhoud

Stefan Huijser: van onderzeeboot-machinist naar operationsmanager bij TBK Group

  Stefan Huijser (40) startte zijn technische carrière onder water als machinist op een onderzeeboot. Sinds deze zomer werkt hij als operationsmanager bij TBK Group. Hij voelt zich al helemaal thuis in de wereld van bulkhandling en industriële processen.

  Met een brede glimlach vertelt Stefan Huijser over zijn eerste weken bij TBK Group: “Het werk is ontzettend afwisselend en dat spreekt mij enorm aan. Mijn vorige banen waren overigens ook nooit saai. Zo heb ik jarenlang gewerkt bij een bedrijf in gasdetectie voor grote parkeergarages, techniek voor het meten van uitlaatgassen en het aansturen van ventilatiesystemen. En daarvoor zat ik tien jaar als machinist op een onderzeeboot. Het ‘vieze werk’ en sleutelen is mij dus niet vreemd.” Buiten werktijd heeft Stefan een passie voor oldtimers. “Sleutelen aan oude auto’s geeft mij een soortgelijke voldoening als mijn werk hier bij TBK. Het is allemaal een kwestie van precisie, geduld en doorzettingsvermogen.”


  Deze artikelen vind je vast ook interessant:


  Aandacht voor techniek en mensen

  Op de vraag waarom Stefan voor TBK Group kiest, is hij duidelijk: “De match met directeur-eigenaar Stan Egging en de ambitie van het bedrijf spreken mij enorm aan. Ook het grote, imposante van de installaties en de aanwezige kennis in deze branche zijn fascinerend.”
  De komende tijd wil Stefan zich richten op enkele speerpunten. Allereerst op de digitalisering van de urenregistratie. “Daarnaast ligt mijn focus op de verbetering van het warehouse en de planning van monteurs en materieel. Deze drie punten zijn nu het belangrijkst.” Stefan vindt het belangrijk om verbindend en mensgericht te managen: “Op de onderzeeboot moest je 100 procent op elkaar kunnen vertrouwen. Dat teamgevoel wil ik hier bij TBK ook neerzetten. Ik ben een mensen-mens en kan mensen mee krijgen en enthousiasmeren. Erg belangrijk in de transitie waarin TBK Group nu zit.”

  Meer over TBK Group

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.