Ga naar hoofdinhoud

TBMA-transport met Piab voor Campine

TBMA België heeft voor Campine een zakkenstortkabinet met doorblaassluis, leidingwerk en Piab-unit geleverd voor het transport van veelal kleverige producten. Testen vooraf in de TBMA-proefruimte toonden aan dat deze producten prima te verwerken zijn met vacuümtransport. Ook werd een slimme oplossing bedacht om kruisbesmetting te voorkomen.

Campine in Beerse (België) recycleert industriële afvalstromen om er nieuwe grondstoffen mee te maken. Het bedrijf ontmantelt loodhoudende autobatterijen en houdt zich bezig met de terugwinning van metalen. Ook produceert het antimoontrioxide als vlamvertragende synergist, grondstof voor pigmenten of katalysator voor de PET-productie. Specifiek voor de kunststofmarkt produceert Campine masterbatches waarin poedervormige additieven worden gemengd in een dragerpolymeer.

Zakkenstortkabinet

TBMA stelde voor een zakkenstortkabinet te plaatsen met daaronder een doorblaassluis en aansluitend een dubbele transportlijn met op het eindpunt een vacuümtransporteur van Piab. De Piab-unit verzorgt de stofafzuiging van het zakkenstortkabinet, en vervolgens het vacuümtransport van het product vanuit het kabinet via de doorblaassluis en de transportlijn naar de feeder. De stofafzuiging maakt een apart opgebouwd of extern filter overbodig, wat een aanzienlijke besparing is.

Zie ook: TBMA draaisluis met extra spindel

Bedrijfsgegevens TBMA België

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.