Ga naar hoofdinhoud

TEMA Process jubileert én verdubbelt productiecapaciteit

De assemblage van een lithiumhydroxide en een natriumsulfaatdroger, bestemd voor de batterij-industrie

TEMA Process, producent van wervelbedsystemen, vierde op 1 augustus 2022 het 12½-jarig jubileum. “Tegelijk luidde dit de start in van een verdubbeling van onze productiecapaciteit”, zegt directeur Henk Dijkman. “Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de realisatie van een uiterst duurzame assemblagehal. We zijn op de toekomst voorbereid.”

“Na een heftige voorbereidingsperiode is TEMA Process opgericht op 10 januari 2010”, zegt directeur mede-eigenaar Henk Dijkman, die al veertig jaar in de productie van wervelbedden actief is. “Op 1 februari 2010 zijn we daadwerkelijk ingetrokken in onze aanvankelijke locatie in Heerde; zo’n 1.200 m2 groot. Dat begin lag afgelopen 1 augustus 2022 dus precies twaalf en een half jaar in het verleden. In die periode hebben we een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Het eerste jaar, begonnen met vijf medewerkers, draaiden we al een omzet van 2,5 miljoen euro. Die vliegende start was mede te danken aan onze achtergrond bij Ventilex, waardoor we de markt goed kenden.”

Wapenveld

“TEMA Process groeide vanaf de start hard door; in Heerde tot een oppervlak van meer dan 4.000 m2. In 2013 wonnen we de gouden Gazelle van het Financieele Dagblad voor het snelst groeiende bedrijf in Gelderland. De locatie in Heerde werd al snel te klein en in mei 2017 verhuisden we naar Wapenveld. Hier kregen we de beschikking over 1.800 m2 kantoren en 8.000 m2 productieruimte. In de jaren daarop zijn er nog paar duizend m2 bij aangesloten, maar het werd allemaal opnieuw te krap. Inmiddels tellen we tachtig medewerkers en neemt de hoeveelheid werk onverminderd toe. Dit jaar maak ik mijn duizendste fluid bed.”

Zie ook: TEMA fluid bed drogers voor paneermeel

Bedrijfsvermelding TEMA Process BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.