Ga naar hoofdinhoud

Tetra Pak over innoveren in poeders

Ron De Keersmaeker, director processing solutions & equipment bij Tetra Pak

“Trends in het gedrag van consumenten dwingen fabrikanten van poeders voor voeding tot innovatie van hun productieprocessen”, aldus Ron De Keersmaeker, director processing solutions & equipment bij Tetra Pak.

“Of het nu gaat om poeders op basis van melk of plantaardige grondstoffen; consumenten eisen voedselveiligheid, hygiëne en traceerbaarheid”, aldus de Tetra Pak-woordvoerder. “Men wil gezonde voeding en informatie over allergenen. Dat biedt fabrikanten behalve uitdagingen ook commerciële kansen.”

Samenwerking

De Keersmaeker pleit ervoor dat voedingsmiddelfabrikanten in samenwerking met leveranciers van machines en installaties zorgdragen voor transparante productieprocessen. “Zo kunnen bijvoorbeeld de risico’s van kruisbesmettingen of deeltjesdegradatie worden onderkend en voorkomen. Voorts is het van belang om de traceerbaarheid van de poeders volledig te automatiseren. Bij een calamiteit is dan de oorzaak snel te vinden en kunnen overheden en consumenten adequaat worden geïnformeerd.

Innoveren

“Ook is het zaak om voor de inzet van nieuwe grondstoffen testen uit te voeren in samenwerking met moderne laboratoria en instellingen waar proefprojecten kunnen worden uitgevoerd”, zegt De Keersmaeker. “Dat helpt met name om processen betrouwbaar op te schalen naar industriële schaal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.