Ga naar hoofdinhoud

Tien finalisten De Gouden Noot

De tien finalisten van de Benelux Verpakkingswedstrijd De Gouden Noot 2012, maken zich op voor de beslissende juryronde. Elke finalist krijgt op 6 september 2012 dertig minuten om zijn/haar innovatie aan de jury te bewijzen.

De winnaar wordt bekendgemaakt op dinsdagavond 2 oktober 2012 tijdens het NVC Verpakkingsinnovatie Diner, dat gehouden wordt in Holland Casino Utrecht. De tien finalisten zijn:

HAK 1-2-OPEN deksel – HAK/Plato Product Consultants
Een tweedelig deksel voor glazen potten dat het standaard TO deksel vervangt. Het deksel is ontwikkeld in twee delen, een panel dat het product vacuüm houdt en een ring die het panel beschermt en vast schroeft. Daarmee halveert deze innovatie de benodigde openingskracht.

Naber Easy Lid System – Naber Plastics BV
Een topseal verpakking waarbij gebruik gemaakt wordt van een dubbele sealtechniek. Tijdens het sealen wordt de buitenring naar onder gedrukt en komt los van het bakje. Hierdoor ontstaat er een kunststofring met folie die als deksel is te gebruiken. Een extra deksel is niet meer nodig.

Gambo MiniMax – Gambo Mat. Handling BV
Een vierkante of ongelijkzijdige flexibele verpakking die stabiel en vormvast wordt na vullen en milieuvriendelijk is. Gambo Minimax verkrijgt sterkte door het design en niet door een rigide film. Hierdoor is minder materiaal nodig. Een flexibele verpakking met de eigenschappen van een rigide.

Pack-Age – DSM
De Pack-Age kaasrijpingsfolie is selectief permeabel; door de vochtdoorlaatbaarheid kan de kaas rijpen/drogen in de verpakking, terwijl de effectieve zuurstofbarrière schimmelgroei voorkomt. Het resultaat: een natuur gerijpte kaas met een belegen smaak en textuur.

Coca-Cola PlantBottle – Coca-Cola Enterprises Benelux
De Coca-Cola PlantBottle is een volledig recyclebare PET-fles die deels gemaakt is uit materiaal verkregen uit planten. De fles laat een kleinere ecologische voetafdruk na, want bestaat voor 22,5% uit plantaardig materiaal (suikerriet) en voor 25% uit gerecycled PET. De fles is nog altijd 100% recyclebaar.

PaperFoam Paaseierenverpakking – PaperFoam BV
De PaperFoam Paaseierenverpakking is gemaakt van PaperFoam in plaats van conventionele materialen voor eierenverpakkingen; door gaten in de tray zijn de gekleurde eieren zichtbaar. PaperFoam heeft een lagere carbon footprint dan papierpulp en plastic, de gebruikelijke oplossing voor paaseieren die zichtbaar moeten zijn. De tray kan op de composthoop verwerkt worden of met oud papier worden meegegeven.

Interactieve verpakking – Instore Digital Printing BV
In de afbeeldingen op de verpakkingen worden codes opgenomen die met een smartphone en een app kunnen worden gelezen. De klant krijgt hiermee toegang tot digitale content. Bij Fred & Ed is dit: iedere dag een nieuwe mop! De code tast de beeldkwaliteit niet aan en vertraagt het drukproces niet.

OptiLift Family – Ardagh Group
Dankzij een groef die de vinger leidt, kan ieder voedingsmiddelenblik moeiteloos worden geopend. Tegelijkertijd levert de groef een materiaalbesparing op. Bij het steriliseren van het gevulde blik ontstaat er een ruimte tussen het lipje en het deksel, waardoor het eenvoudig is te openen.

Halopack– Packable BV
Halopack is de eerste volledig gasdichte kartonnen verpakking. Een milieuvriendelijke verpakking die middels een topseal gasdicht wordt gemaakt, waardoor de houdbaarheid van het product aanzienlijk wordt verlengd. De kartonnen verpakking heeft een tot vier keer hogere barrière heeft dan standaard PP of PET-PE verpakkingen.

Easy Scoop – Ardagh Group
De Easy Scoop of Deep Drawn End (DDE) innovatie voor Nestlé’s babyvoeding bestaat uit een diepgetrokken ring met een aluminium folie dat aan de binnenzijde van het blik is bevestigd. Het schepje ligt bovenop het aluminiumfolie en kan na opening ook in het blik worden opgeborgen. De combinatie van ring en folie biedt een pasklare oplossing op het gebied van gebruiksgemak en veiligheid.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.