Ga naar hoofdinhoud

Typhoon Roertechniek wint Proces Innovatie Prijs 2022

Uitreiking van de PIP 2022

Winnaar van de Proces Innovatie Prijs 2022 is Typhoon Roertechniek uit Raamsdonkveer, specialist in meng- en roertechniek. Op woensdag 28 september won het bedrijf twee prijzen: de vakprijs én de publieksprijs voor de door hen ontwikkelde Mermaid.

Het gepatenteerde roer-en mengsysteem Mermaid maakt gebruik van een innovatieve permanentmagneet motortechnologie gecombineerd met een siliciumcarbide scheidingswand. De meeste roer- en mengtechnologieën hebben een traditionele aandrijving in combinatie met een dynamische asafdichting. De Mermaid heeft een aantal voordelen ten opzichte van bestaande roer- en mengtechnologieën:

  • de in-tankplaatsing elimineert lekkage of contaminatie
  • de bodemplaatsing zorgt voor een optimaal meng- en roerproces
  • er zijn ruim 90% minder componenten nodig
Typhoon-Mermaid roer- en mengsysteem PIP nominatie 2022
Typhoon-Mermaid roer- en mengsysteem

Jurylid Jos Verleg: “Typhoon laat hier échte procesinnovatie zien. Mermaid zorgt voor veiligheid. Het is een mooie uitvinding om zowel mengen als roeren te integreren in de tank. Er is geen aandrijfas die door de tank heen steekt en dus ook geen afdichtingen, die kunnen gaan lekken.” De jury is bovendien erg ingenomen met de elektromagnetische aandrijving onderaan de tank. “De zeer innovatieve inzending stimuleert hopelijk andere bedrijven om zich in de toekomst ook in te schrijven voor de PIP!”

Overige nominaties

Typhoon ontving beide prijzen op 28 september, in de Jaarbeurs Utrecht, tijdens World of Industrial Processing/WoTS 2022. WoTS is de grootste vakbeurs voor de procesindustrie in de Benelux. De andere genomineerde bedrijven waren:

  • Van Beek Schroeftransport met Sisca, een online maatwerkconfigurator voor schroeftransporteurs
  • Vogelsang met een lobbenpomp voor extreme omstandigheden
  • Brady Corporation met de Lockout/Tagout, een universeel kabelvergrendelingssysteem ter voorkoming van arbeidsongevallen.

Proces Innovatie Prijs (PIP)

De PIP is een initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en beursorganisator FHI. De PIP is een prestigieuze prijs voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie. Er zijn zowel een vakprijs als een publieksprijs te winnen.

Bekijk het fotoalbum van de Machevo & Bulk Vereniging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.