Ga naar hoofdinhoud

Van Beek levert opvoerschroef voor vloeibare cacao

Van Beek Schroeftransport heeft voor een nieuwe, Braziliaanse productievestiging van chocoladefabrikant Barry Callebaut een kokertransporteur met verwarmd casco ontworpen.

De op maat gemaakte schroeftransporteur voert vloeibare cacao op. De installatie heeft een capaciteit van 15 m3/uur en is afgeperst op 3 bar. De schroef heeft een kleine spoed zodat ondanks de sterke product-terugloop een opvoerhoogte van circa 3,5 meter is gerealiseerd. Soortgelijke installaties van Van Beek draaien ook op locaties van Barry Callebaut in België, Frankrijk en Polen. De Braziliaanse fabriek – de eerste in Latijns-Amerika – is gevestigd in Extrema, gelegen in de regio van Sao Paulo. Over drie jaar moet de fabriek ongeveer 16.000 ton chocolade per jaar kunnen produceren. Voor het eerste jaar wordt gerekend op een productiecapaciteit van 50 procent.
Barry Callebaut is aanwezig in 26 landen, heeft 41 productie locaties en telt ongeveer 7500 werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zürich (Zwitserland). Aangezien de markten in Europa en de Verenigde Staten terughoudend zijn, richten chocoladeproducenten zich op groeimarkten zoals Mexico, China en Brazilië.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.