Ga naar hoofdinhoud

Verduurzamen van je bedrijfspand: 3 tips

3 tips voor het verduurzamen van je bedrijfspand

Het verduurzamen van je bedrijfspand is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Door te investeren in duurzame oplossingen kun je namelijk flink besparen op energiekosten en draag je bij aan een betere wereld. Maar waar begin je als je jouw bedrijfspand wilt verduurzamen? In dit artikel geven we je 3 praktische tips die je direct kunt toepassen.

Investeer in energiebesparende maatregelen

Het investeren in energiebesparende maatregelen is een belangrijke stap naar een duurzamer bedrijfspand. Het verbeteren van de isolatie van het pand, het gebruik van ledverlichting en oude apparaten vervangen door energiezuinige apparaten zijn enkele maatregelen die je kunt nemen om het energieverbruik te verminderen.

Door deze maatregelen te treffen, wordt niet alleen de ecologische voetafdruk verkleind. Ook wordt er een kostenbesparing gerealiseerd. Een goed geïsoleerd pand zorgt voor minder warmteverlies, waardoor er minder energie nodig is om het pand te verwarmen. Het gebruik van ledverlichting zorgt voor een lager energieverbruik dan traditionele verlichting en tot slot zorgen energiezuinige apparaten ervoor dat je minder stroom verbruikt.

Maak gebruik van duurzame energiebronnen

Het gebruik van duurzame energiebronnen is een belangrijke stap in de richting van een duurzamer bedrijfspand. Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van deze bronnen, zoals het installeren van een warmtepomp, zonnepanelen of het plaatsen van windturbines.

Een warmtepomp, in combinatie met een Warmte Koude Opslag (WKO), is ideaal. Dit komt doordat je jouw pand op deze manier zowel kan verwarmen en verkoelen. Met de waterdichte afsluiting van TSE Online wordt het warme of koude water op een veilige manier naar je bedrijfspand gepompt, zodat je het gehele jaar comfortabel kunt werken.

Het plaatsen van zonnepanelen en een windturbine is daarnaast een ideale oplossing als je op zoek bent naar een duurzame manier om energie op te wekken. Op die manier ben je niet afhankelijk van fossiele brandstoffen. Het is hierbij wel belangrijk dat de windturbine op een plek staat waar het voldoende wind vangt, en de zonnepanelen voldoende zonlicht krijgen.

Groene inrichting

Je inrichting is een belangrijk onderdeel van een duurzaam bedrijfspand. Bedenk dan ook goed hoe je dit het beste kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan tweedehands meubels of die minimaal een levensduur hebben van 5 jaar. Kies niet voor goedkope meubels, maar investeer in meubels die je bij een verhuizing eenvoudig mee kunt nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.