Ga naar hoofdinhoud

Vortex verbetert sanitaire schuifafsluiter

Vortex in Salina, Kansas (USA), producent van schuifafsluiters, wisselkleppen en beladingsbalgen, heeft zijn sanitaire schuifafsluiter, de ‘Quick Clean Orifice Gate’, verbeterd. De schuifafsluiter heeft nu een betere afdichting, hogere duurzaamheid, eenvoudiger onderhoud en minder vervangingsonderdelen.

De Vortex Quick Clean Poort is ontworpen voor droge bulk in de voedingsmiddelen-, zuivel-, farmaceutische, chemische en andere industrieën die regelmatig schoongemaakt moeten worden. Het ontwerp van de schuif en afdichting is zelfreinigend, tijdens de openingslag wordt voorkomen dat vuil aan de interne afdichting blijft plakken. De afsluiter is opnieuw ontworpen zodat geen materiaal in dode hoeken achterblijft.

De afdichtingen zijn cruciaal tegen het lekken van stof en fijne poeders over de klep of in de atmosfeer. De klep bevat ook een harde polymeer afdichting tegen slijtage.

De verbeterde sanitaire schuifafsluiter heeft minder onderdelen voor eenvoudiger onderhoud. De Quick Clean Slide Gate bezit nu 13 delen tegen de 24 van zijn voorganger. Vortex Valves wordt in Nederland vertegenwoordigd door Leblansch Bulkhandling Equipment.

Bedrijfsgegevens Leblansch Bulkhandling Equipment

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.