Ga naar hoofdinhoud

Vos Logistics zet opgaande lijn voort

Vos Logistics heeft de stijgende lijn die vanaf de tweede helft van 2010 is ingeslagen, doorgezet in het eerste kwartaal van 2011. In 2010 nam de omzet ten opzichte van 2009 toe met 2% tot € 243 miljoen. De operationele bedrijfswinst kwam uit op € 0,4 miljoen, tegenover een verlies van bijna € 5 miljoen in 2009.

Vos Logistics heeft vanaf de tweede helft van 2010 kunnen profiteren van de groei van het internationale transport. Cargo liet met een omzetstijging van 12,5 procent het sterkste herstel zien. Ook Logistics Services liet vanaf het tweede kwartaal een duidelijk opgaande lijn zien en Bulk bleef stabiel. De verbetering is niet alleen het gevolg van de aantrekkende markt, maar is ook te danken aan een kostenbesparingsprogramma. In 2010 nam het aandeel uitbesteed werk (inclusief multimodaal vervoer) als percentage van de omzet toe tot 30 procent.
Ben Vos CFO van Vos Logistics kijkt met vertrouwen naar 2011: “In het eerste kwartaal hebben we zo’n 10% meer omzet gerealiseerd ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Ook het operationele resultaat en de kasstroom zetten de stijgende lijn die we sinds de zomer van 2010 hebben ingezet door.”
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.