Ga naar hoofdinhoud

Werken aan je ontwikkeling? (Terug) de schoolbanken in!

Werken aan je ontwikkeling

We zijn gelukkig nooit te oud om te leren. Ook wanneer je al jaren aan het werk bent, blijft het interessant om relevante opleidingen en cursussen te volgen. Misschien om binnen je huidige functie en binnen de huidige organisatie te groeien, maar misschien ook wel om een stap te zetten richting een hele andere branche en omgeving. Hoe dan ook: zullen we het er allemaal over eens zijn dat nieuwe dingen leren voor een hele berg energie zorgt. Geen idee waar te beginnen? We lichten in dit artikel graag twee opleidingsrichtingen uit.

Programma- en Projectmanagement

Ben je je aan het oriënteren op een opleiding projectmanagement? Goed plan! Met het pakket aan skills dat je tijdens een opleiding of cursus in de richting van projectmanagement leert, kun je namelijk heel veel kanten op. Je hebt de keuze uit HBO opleidingen, trainingen, masteropleidingen en masterclasses. En wat leer je tijdens een opleiding projectmanagement? Bij projectmanagement gaat het vooral om het behalen van de vooraf vastgestelde doelen van een project, binnen de tijd die ervoor staat en binnen het budget dat hiervoor gereserveerd is. De skills die belangrijk zijn voor een projectmanager zijn dan ook organiseren, anticiperen en effectief communiceren. Daarbij komen analytisch vermogen, pro-activiteit en flexibiliteit kijken.

Leiderschap en Management

Wil jij jouw leiderschapsvaardigheden ontwikkelen en heb je de ambitie om manager te worden? Of ben je al manager en voel je de behoefte een verdiepingsslag te maken? Dan zou een leiderschap training een logische keuze voor je zijn. Hier heb je niet alleen zelf profijt van, maar je personeel plukt er ook de vruchten van. De laatste jaren is er veel aan het veranderen als het gaat om de verschillende stijlen van managen. Hoewel het gebruiken van intuïtie ook een belangrijke vaardigheid is als manager, is het belangrijk om up-to-date te blijven en continu te blijven onderzoeken welke managementstijl het best past bij de organisatie. Hoe zet je je mensen nu echt in hun kracht? Hoe stel je je als manager dienstbaar op? Hoe speel je in op veranderingen in de bedrijfscultuur? Hoe krijg je mensen mee in bepaalde bewegingen die er binnen de organisatie plaatsvinden? Hoe houd je mensen enthousiast en zorg je ervoor dat personeel zich wil blijven ontwikkelen? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers het vertrouwen voelen om fouten te mogen maken en daarvan te leren? De manager van deze tijd werpt zich op als inspirator en verbinder. Top-down?! Dat is er niet meer bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.