Ga naar hoofdinhoud

Winnaars Verpakkingswedstrijd De Gouden Noot

Tijdens het NVC Verpakkingsinnovatie Diner, dat op dinsdagavond 2 oktober 2012 werd gehouden in Holland Casino Utrecht, zijn de winnaars van de Verpakkingswedstrijd De Gouden Noot bekend gemaakt.

De Gouden Noot is gewonnen door HAK met het 1-2-OPEN deksel van HAK en Plato Product Consultants. Het 1-2-OPEN deksel is een tweedelig deksel voor glazen potten dat het standaard TO deksel vervangt. Het deksel is ontwikkeld in twee delen; een paneel dat het product vacuüm houdt en een ring die het panel beschermt en vast schroeft. Daarmee halveert deze innovatie de benodigde openingskracht.

De Zilveren Noot ging naar Packable BV met de Halopack, de eerste volledig gasdichte kartonnen verpakking. Een milieuvriendelijke verpakking die middels een topseal gasdicht wordt gemaakt, waardoor de houdbaarheid van het product aanzienlijk wordt verlengd. De kartonnen verpakking heeft een tot vier keer hogere barrière dan standaard PP of PET-PE verpakkingen.

De Bronzen Noot was voor Pack-Age van DSM. Deze kaasrijpingsfolie is selectief permeabel; door de vochtdoorlaatbaarheid kan de kaas rijpen/drogen in de verpakking, terwijl de effectieve zuurstofbarrière schimmelgroei voorkomt. Het resultaat: een natuur gerijpte kaas met een belegen smaak en textuur.

Zie ook Tien finalisten De Gouden Noot

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.