Ga naar hoofdinhoud

Winststijging voor HES Beheer

HES Beheer NV heeft over 2012 een nettoresultaat behaald van € 25,6 miljoen, 5% meer dan in 2011 (€ 24,3 miljoen). Dit betekent een nieuw record en een twaalfde stijging op rij.

Deze verdere verbetering is vooral te danken aan hogere bijdragen van de meeste deelnemingen, verbeterde opbrengsten uit opslag en het grotere economische belang dat HES Beheer heeft in EMO, OVET en OBA door het belang dat zij recent heeft verworven in ATIC Services, dat eveneens in deze deelnemingen participeert. De totale proportionele aanvoer van bulkproducten nam met 8,8% toe tot 33,3 miljoen ton (2011: 30,6 miljoen ton) door een groei in de aanvoer van kolen en de hogere (indirecte) deelnemingspercentages in eerdergenoemde deelnemingen. De totale aanvoer (alle deelnemingen op basis van 100%) nam met 4,1% af naar 59,0 miljoen ton.
De stijging in de kolenmarkt is deels toe te schrijven aan een toename van de kolenaanvoer en deels aan vergroting van HES Beheer’s economische belang in EMO, OVET en OBA. De aanvoer van industriële mineralen bleef belangrijk achter bij 2011, vooral door de teruggeschroefde staalproductie in Europa. De proportionele aanvoer van agribulk en biomassa stabiliseerde. De aanvoer van natte bulk steeg, omdat Botlek Tank Terminal (HES-belang 50%) in 2011 nog in aanbouw was. De definitieve cijfers worden 15 maart 2013 bekendgemaakt.

Zie ook Winst H.E.S. Beheer 9,1 % omhoog

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.